SF: Klaus, s2ep19 | P: The Last Day


ELENA: What does that make Klaus? A werewolf or a vampire?
ELIJAH: He’s both.

[ Du kan se avsnittet HÄR ].

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

När man ställs inför frågan varför man är så besatt av "The Vampire Diaries" finns det en del förklaringar, s.k. explanations. Själva "The Vampire Diaries" låter egentligen rätt B, men det är innan man har blivit fast - beroende. TVD är en serie där man verkligen får chansen att komma in i handlingen, man lär sig alla regler utantill, man vet i princip allt som någonsin sagts om vampyrer. Och häxor. Och varulvar. Och dubbelgångare. Och vanliga human-beings. Eller vänta, vi får ju inte missa hela "The Sun and The Moon Curse" -grejen också. Fast... förresten, den - som vi försökt förstå oss på nu i en hel säsong och lite till - existerar ju inte. Neh, det var ju tråkigt. However, dags att lära nytt. Och det fick vi göra i avsnittet "Klaus" som jag med glädje ska recensera nu, i brist på annat!

För att återigen bevisa hur totally awesome den här totally awesome serien är, så ska jag totally bevisa att det faktiskt är totally intressant med alla totally awesome händelser.... Here we go!

1)
Flashback time! Yaaaaaay. Favourite period no. 1... Äntligen fick vi inblick av världens läskigaste vampyr i historian. Och äldsta för den delen också. Och vi fick veta att the scary (and weird) Klaus inte är en vampyr, utan en....... vampyrvarulv. Kan det bli mer AWESOME eller? (I alla fall, jag måste bara påpeka en sak som jag stör mig lite på; what's freaking up med skinnjackor och vampyrer?! Seriöst du-som-väljer-kläder-och-sånt? Du bestämde att Klaus skulle bära en skinnjacka år 1492??? Okej, han såg awesome ut, men det är freaking 1 4 9 2 - STILL. Och din besatthet med skinnjackor börjar därför bli löjlig och förstör själva helhetskänslan. Screw you).

2) Elena drog ut svärdet ur Elijah. Som visade sig vara awesome. Nu tycker jag om Elijah, för tillfället. Vi vet fortfarande inte hur han kommer bete sig senare? Tänk om Damons intuition är rätt och han vill bedra dem... You never know when it comes to an original. However, om han är så awesome som han verkar; så kan han faktiskt vara till stor hjälp. Han var ju faktiskt hjälpsam i det här avsnittet och allt han sade var sant. We'll hope for the best!

Nu vet vi alltså att det var Elena som drog ut svärdet i alla fall. Jag var ju lite osäker på det i den förra sammanfattningen, då man bara fick se en liten skymt av detta. Visst, det är rätt självklart att det var Elena, eftersom hon är ägare av Salvatore-huset nu och uppenbarligen inte bjöd in Katherine. Men whatever, man vet aldrig i den här serien (Klaus hamnade ju i Alarics freaking kropp, som ni kommer ihåg?!), så ingenting verkar ju vara omöjligt... aight?

3) Klaus och Elijah är bröder. För att citera mig själv, "ÄR KLAUS ELIJAH'S BROR? KLAUS ÄR HANS BRORRRRR!" (De extra r:en för att verkligen fånga uppståndelsen jag skapade kring det hela.)  Detta är helt crazy och jag trillade BOKSTAVLIGEN av stolen när han bekände det ↑ (se bild). Well, jag vet att det finns en del som misstänkte detta, och lite spoilers nämnde det, men jag var ännu lite skeptisk ...samtidigt lite hoppfull. Detta betyder förmodligen mer trevlig fakta om the paaaast! Och jag älskar flashbacks, som ni kanske vet.

Det här är vad vi fick lära oss om The Originals (tänker inte skriva Orginalvampyrer, det låter för töntigt... tyvärr Svealand.): Elijah och Klaus var två av sju barn. Deras far var en förmögen jordägare i Östeuropa. Och hela deras familj var mänsklig. Yeah... right. Eller uh, what? Elijah förklarade att hur de blev vampyrer är en riktigt lång historia (jag förmodar att förmodligen hela avsnittet skulle gå åt om han började babbla om det), men det vi bör veta är att de är de äldsta vampyrerna i världen och att alla vampyrer härstammar från dem. Alltså kan ingen vampyr ha gjort dem till vampyrer och jag har febrilt försökt mig på en rimlig teori, men min hjärna drabbades kort därefter av kortslutning. Det är säkert meningen att man inte ska förstå ett endaste dugg, men det är bäst att ni berättar för oss om deras ursprung, Julie Plec och Kevin Williamson. Annars... screw you. För vi förtjänar att få veta! Jag längtar efter att få veta! Jag måste bara veta, okej?!

4) ...Men bara HALVBRÖDER! Deras mamma hade en såkallad affär med en annan man, som var Klaus riktiga pappa. Och vem var då Klaus riktiga pappa, kanske du tänkte fråga? Jag vet inte. Men jag vet att han var—här kommer det—en VARULV! Say whuuut? Det är sant, mina vänner. Klaus är HALVVARULV. Klaus är en vampyr OCH en varulv, en serio. Mitt sinne har officiellt drabbats av förvirring av hög grad, snart vet jag inte vad jag själv heter om jag ska hålla reda på allt detta ...men okej. I get it. Så vad är det verkliga skälet till att dessa övernaturliga arter hatar varandra? Det faktum att Klaus "falska" pappa mördade hans riktiga pappa, tände den rivalitet som finns än idag. Har ni någonsin hört ordet långsynt? Det har jag!

5) Den förbannade "sol och månkursen" (ignorera att det låter banalt på el sueco)? Fake! Det här glädjer mig. För det säger mig ingenting varför den äldsta och mäktigaste vampyren inte skulle äga en sun protecting-ring ("dagring"). Eller varför han skulle vara så angelägen om att bryta förbannelsen innan varulvarna, eftersom jag inte kan se vad det skulle bli för skillnad för vampyrerna om varulvarna bröt den först: alla vampyrer med en dagring skulle ju inte påverkas och alla utan den skulle bli stora förlorare om de inte visste hur man charmar en häxa. Och sedan när de kom på det, kunde de bara fråga en häxa om en dagring! Om dagringar (gud vad konstigt det låter): Om det inte har med någon förbannelse att göra, vad tusan är det då om? Jag gillar inte när TVD kommer så långt in i sin mytologi, bara för att bryta logiken i serien...

Men vad bra! Då är det inte sant! Klaus och Elijah hittade såklart bara på hela grejen. Månstenen? Klaus! ...Not that innocent. Allting är helt enkelt författat av Klaus. Och varför, frågar du? För att det inte finns något bättre sätt att hitta en månsten och en dubbelgångare genom att ha varje medlem av varje art att hålla utkik för dem! Men vänta, om det inte finns någon förbannelse, varför vill då Klaus ha dessa saker? The sun and the moon curse är så fejk den bara kan bli, men finns fortfarande en förbannelse... Det är en förbannelse på Klaus som skapades av häxorna.

Enligt Elijah, skulle en hybrid [vampyr och varulv] bli dödligare än någon annan varulv eller vampyr. Naturen skulle inte klara en sådan obalans av makt. Så häxorna gjorde att hans varulvsida skulle bli vilande. Klaus vill utlösa sin varulvsida och han har försökt göra det i 1000 år. Om Klaus skulle tillåtas, skulle han korsa sitt egna blodband och bygga hans egna ras och inte bara utsätta vampyrer, utan alla. Och Elijah känner att detta måste stoppas. Och han behöver en häxa att göra det. Eftersom silvret av ett original-svärd inte skulle fungera på Klaus, trots hans varulvssida. Ups!

6) Elijah älskade Katherine. Whoa! Är det någon som inte älskade henne? (Förutom Klaus, såklart.) Alla betedde sig som om hon var den enda varelsen på jordklotet med en Y-kromosom. I allafall, det verkar som om rykterna kan besannas: Jag spekulerar om att Elijah var kär i den ursprungliga Petrova-flickan, vilket framgår när han sade till Katherine (i flashbacken) att hon påminde honom om någon. Och i de totally awesome flashbacksen ser man att Elijah brydde sig om Katherine och ville beskydda henne. Han hittade till och med ett sätt att göra ritualen utan att skada dubbelgångaren (Katherine). Klaus brydde sig dock inte om Katherine's liv, som den känslokalla hybrid (hehe) han är. Men Elijah kan aldrig ha fått en chans att berätta för Katherine hur hon kunde bli skonad. Han berättar dock detta för Elena.

7) Och OMG, han är tillbaka igen. Klaus är i hans egna kropp, äntligen! Och han har klippt håret, och ser waaaay snyggare ut nu än i flashbacksen. Man får intrycket av att Alaric dör, men han lever. Jag såg honom i den här veckans avsnitt! ↓ Thank God.


The Last Day, s2ep20.
Ser ni vad jag ser? TYLER'S BAAAAACK!

Vad tyckte ni om förra veckans avsnitt? Förvånad över att Elijah och Klaus var bröder? Trodde du att Alaric var död? Vad säger ni om förhandsvisningen på The Last Day? Spännande? I'd say... freaking hilariousawesome!

SF: The Last Dance, s2ep18


BONNIE: “I have the power to save you. If I don’t use it and something happens, that would kill me more. Just answer one question. If the situation was reversed. Would you do it for me? So you know why I have to.”

[ Du kan se avsnittet HÄR ].

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Det har funnits gott om häpnandsväckande upptäckter sedan starten av The Vampire Diaries; Elena ser EXAKT ut som Katherine! Och ja, det har nog alla förstått, även om man så bara har sett några sekunder av The Vampire Diaries i hela sitt liv, eftersom varje avsnitt börjar med att Elena säger "(OMG) We look exactly like!" till Katherine, som om Katherine inte redan visste det........ However, anledningen till att hon ser EXAKT ut som Katherine är för att hon är hennes dubbelgångare! Att vara dubbelgångaren innebär att Elena, genom att offra sig, är nyckeln till att bryta en månghundraårig, övernaturlig förbannelse [The Sun and Moon Curse] osv. osv... Listan är lång; men vad jag skulle komma till är att vår nyfunna kunskap resulterar i oerhört scaaary avsnitt nu på slutändan. Händelserikt helt enkelt, säkert kryddat med lite offer här och där...

1) Klaus/Alaric (vad ska jag kalla honom? Klauric? Hehe). I princip kommer Klaus alltid att vara No. 1 i varje avsnitt från och med nu, ever. Klaus chillar ju för närvarande i Alarics kropp. As we already know, är han där pga. en häxförtrollning. Det gör att han helt obekymrat kan gå till Mystic Falls High School och leka historielärare. Och dessutom kan han gå in i vems hus som helst, eftersom han är en människa. Fast han är liksom en vampyr. I en människa. Aight... något förvirrande.

2) Matt and the Sheriff. Ni är bara sjukt tråkiga.... Just sayin'. Alltså, vad är meningen ert nyfunna intresse för spioneri liksom? Get over yourselves!

3) Katherine. Ååååååh, Katherine!!! Här har vi onekligen en mer intressant person... eh, vampyr menade jag. Jag är besatt av dig. Och du var bara med i avsnittet i typ fyra minuter (eller var det sju? Jag är forfarande lite osäker på om det var du eller Elena som drog ut svärdet ur Elijah i slutet av avsnittet). Vilket leder mig in på faktumet att Elijah is BAAACK. He's back bitcheees! Någonstans visste jag att han skulle komma tillbaka, men inte så snart.

Anledningen till att jag tvekar på om det är Elena eller Katherine som drog ut svärdet, är att Klauric berättade för Katherine i början av avsnittet att "The dagger better be there", eller nåt sånt. Vilket betyder att Klaus gärna ser att han fortsätter vara död ett tag... Å andra sidan borde det vara Elena som gjorde det, eftersom det nu mera är hon som äger Salvatore-huset och hur kan då Katherine komma in utan att bli inbjuden av Elena? Men om det är Elena, vad har hon för motiv till att få Elijah tillbaks i livet? Why??? Nope, I just don't get it.

4) Bonnie. Du dog! Herregud! Men du lever! OMG! I verkligheten, så fattade jag att din "död" var en plan. Jag menar, The Vampire Diaries utan Bonnie? No. Way. Om du verkligen hade dött på riktigt hade jag allvarligt talat lidit med Jeremy, som då skulle ha fått lägga till yttligare en död flickvän till listan. Neh... det kan ju bara inte hända. Hur som helst, jag är inte säker på om din plan gick som den var tänkt... med tanke på att Katherine verkar ha kommit underfund med den - om det nu är så att det var Katherine som låtsades vara Elena när hon pratade med Damon i slutet innan hon drog ut svärdet ur Elijah. Total confusion... typiskt att Nina (skådespelerskan) är så bra på att spela båda rollerna. Äh, det verkar ändå på något sätt mer "logiskt" att det är Elena som drog ur svärdet, av någon konstig anledning.

5) The real Klaus. Nu pratar jag alltså Klaus och inte Klauric, ok? Det är bara för mycket att hålla reda på! Katherine har flytt från dig i år och dagar. Damon har letat efter henne i år och dagar. Du är helt enkelt boven i dramat, så att säga. Och därför borde du vara mer... spännande. Den största frågan i det här avsnittet är liksom varför dina skämt är så sjukt lame. Safari Sam? Elijah the "buzz kill"? Övertala en helt random, okänd tjej i skolan (som dessutom fick mer samtalstid än Caroline i det här avsnittet) att kalla dig sjuuuuukt sexig och inleda en katt-och-råttalek med Elena på dansen? (Ja, det var ju en dans. I skolan. I know, chockerande. Särskilt eftersom de verkar ha en massa tillställningar i skolan/Mystic Falls sisådär tjugoelva gånger varje vecka. Jag menar, de spenderar ju seriöst mer tid på sånt än att gå i själva skolan? När var de i skolan på vanlig lektion sist liksom?). Anyway, vi fortsätter: ....kalla Bonnie för en "witch-bitch"?. Att existera i längre än fem århundranden borde VERKLIGEN ha gett dig tid till att förbättra din komik. Men inte, nej. Du var väl för upptagen med att leta efter the real vampire bitch; Katerina á Katherine ...I guess.

Ni som har sett avsnittet, vad tyckte ni?
Är du alldeles till dig för att kolla in nästa veckas flashback-avsnitt, med the real Klaus? Är alla våra favoritkaraktärer säkra, eller är alla spoilers sanna; om att någon fortfarande kommer att dö (om det inte bara anspelade på Bonnie-fejkgrejen? Vem drog ut svärdet ur Elijah; Elena eller Katherine? Och kommer Klaus bli lite roligare?

SF: Know Thy Enemy, s2ep17

ISOBEL: The Isobel they knew was dead. So maybe there’s a part of me that’s buried here, the human part… The part that I abandoned when I chose to become a vampire. The part that used to dream about the day that she’d know her daughter.
ELENA: What?
ISOBEL: And instead you got to meet the other part. The part that would betray her own flesh and blood.
ISOBEL: I’m so sorry, Elena. I’m such a disappointment to you.

[ Du kan se avsnittet HÄR. ]

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Innan jag börjar spoila så måste jag bara säga att det är überskönt att det äntligen kommer ut fler avsnitt nu, hatar långa uppehåll!

Om någon har missat hur det slutade för några veckor sedan (om det ens är möjligt), så kom Katherine ut ur graven när Elena spetsade (finns ju ingen bra översättning på staked/stabbed, det får bli spetsade även om det låter b:igt.) Elijah. Hon antyder att hon vill hjälpa Stefan och Damon att hålla Elena säker från Klaus. Matt fick reda på varför hela Caroline's garderob plötsligt bestod av skinnjackor (well, det kan man ju inte ha undgått. Vampyr-mode eller? ;D). Han är inte särskilt tacksam över det faktum att hon räddade honom, när han fick veta att hon är en vampyr. Plötsligt fattar han att hans döda syster Vicki visste om vampyrer och att hon blev dödad av dem, medan han inte visste någonting. Och just det, Luca dog ju när Damon satte honom i brand när han skulle dra ut svärdet ur Elijah i Salvatore-källaren, vilket slutade med att även hans pappa dog. Slutligen, Isobel dyker upp vid Gilbert's dörringång utan förvarning. Och det blir inte bättre av att det är Jenna öppnar dörren och inser att hennes syster(adoptiv)dotters mamma och pojkväns fru fortfarande lever.

Jag vet inte om jag kan säga att det fanns något särskilt tema i det här avsnittet, faktiskt. Allting handlade om absurda händelser så att vi tittare inte ska kunna tänka på något annat under hela veckan fram tills nästa avsnitt kommer ut. Det kommer att bli rätt uppenbart när jag sammanfattar det viktigaste som hände, det finns liksom ingen röd tråd. Bara Klaus, men det är ju inte ett tema.

1) Isobel är en opålitlig karaktär. Först befann hon sig på Katherine's sida, sedan var hon på Elena's sida, men ojdå; hon var egentligen bara på Klaus sida. Isobel överlistade både John och Katherine, varav det sistnämnda är inte precis en enkel uppgift. Hon hade letat efter Klaus, och påstod att hon inte hade hittat någonting annat än rykten om att dubbelgångaren (Elena) lever, och att alla vampyrer som vill ligga bra till vid Klaus sida (läs: vilket i stort sett betyder alla vampyrer) kommer att stå på kö för att hitta henne. Det är något som förmodligen är sant (med tanke på att trion (Damon, Rose och Slater) redan insåg det i avsnittet där Slater dog), men Isobel ljög däremot om att hon inte hade hittat Klaus. Hon berättade för Katherine (hur bakvänt är det inte att de beter sig som bästa vänner?) om att hon hittade häxan i Klaus "inre cirkel" som berättade för henne att Katherine skulle vara säker från orginalvampyrernas (gud vad töntigt det låter på svenska btw) vrede; om Klaus får månstenen och dubbelgångaren. Men i slutändan, kom det fram att Isobel verkligen hade hittat Klaus -och mer eller mindre blivit övertygad/tvingad av honom att göra detta; Hon kidnappade Elena, hjälpte Klaus att fälla Katherine och sedan låta Elena gå fri. Och allt detta hinner vi precis fatta när hon tar av sitt halsband (som skyddar henne mot solen) och effektivt sätter sig själv i brand framför sin gravsten på kyrkogården, mitt framför Elenas ögon -se bild ovan. Det var ju rätt dramatiskt, men hon fick i alla fall sitt jobb slutfört. Och Isobel är nu mera död. Och jag är rätt så sur över det. Hon var ju rätt ung och det fanns så mycket mer om hennes berättelse som vi aldrig fick veta. I'll miss her, även om hon var bitch nr2 efter Katherine.

2) Katherine är faktiskt en viktig del i serien. Jag har alltid hatat henne, men hur skulle det vara utan henne? B.o.r.i.n.g. Visst, hon är en real bitch (hon snodde månstenen -såklart- och pengar från Stefan och Damon, som dessutom verkar rätt meningslöst -för när har du någonsin sett en vampyr använda pengar? Aldrig). Men när Katherine blev instängd i något hus med Klaus, eller öh-uh Alaric-Klaus snarare, så kunde jag inte undgå att tänka på om hon kommer klara sig eller inte. Jag menar, tjejen vaknar upp från en häxinducerad smärta, för att se på när någon okänd häxa (förmodligen en av Klaus) gör en galen trollformel på Alaric, som på något sätt sätter Klaus i Alaric's skepnad. Verkligen ett creepy-moment när hon försöker smita därifrån och Alaric (eller Klaus i Alaric) börjar prata med henne i en helt annan röst, alltså Klaus röst. Förvirrande. Men hon lär ju klara sig, för det gör hon alltid... somehow. Och så kan man ju undra huruvida Alaric kommer att överleva eller inte och hur Isobel kunde göra såhär mot både sin man som hon påstod sig älska och sin dotter (Elena), men på något sätt kan jag inte hjälpa att jag bryr mig mer om hur det går för Katherine. Även om Alaric är mer värd att leva.

3) Bonnie's stora problem. Hon, Damon och Jeremy besökte ett hus där alla häxor dog, och hon kunde utnyttja en del av deras makt. Hon får så mycket styrka av de döda häxorna att hon kan skapa åska osv. Men vad är problemet? Jo, om hon utför förtrollningen som behövs för att döda Klaus, kommer det ta all kraft av de döda häxorna och möjligen hennes egna liv. Jeremy har alltså all rätt att oroa sig. Men hon påstår att hon är skapad för detta och att hon är den enda som kan göra det. Det är hennes val och det handlar inte bara om att rädda Elena, det handlar om att rädda världen. Så, kommer Bonnie bli nästa offer i Mystic Falls?

4) Matt är sjukt irriterande.
Han är så liten och obetydlig. Deppig. Jobbig. Störande. Okej, det enda som gör att han är värd en del i serien är att Caroline älskar honom. MEN det faktumet ändras när han ber Caroline tvinga honom att glömma bort att hon är en vampyr, när han egentligen har druckit vervain och samarbetar med Carolines mamma (sheriff) för att ta reda på allt. Med allting som pågår nu kan jag inte föreställa mig att Sheriff Forbes och Matt ska orsaka ännu mer problem än vad det redan är.

5) Vi förväntas att tycka om John nu.
Tidernas vampyrhatare. Men tydligen bryr han sig om Elena. Han litade på Isobel (han samarbetade med Isobel i början för att han trodde att hon var på deras sida) för att han älskade henne och såg hur mycket hon älskade Elena när hon fortfarande var människa. Så, Elena sade till honom att han kunde stanna kvar, när han erbjöd att ge sig av. Vilket i och för sig är förståeligt, det är ju den enda i släkten som hon har kvar. Nästan hjärtevärmande.

DONE. Som ni ser; det fanns inget speciellt tema... Möjligen förräderi. Eller kanske lojalitet. Eller fiender. -Yap, passande titel på avsnittet var det ju i såfall. Allting hände lite på en gång, för att bygga upp till nästa avsnitt som verkar bli helt gaaaalet.

Ni som har sett avsnittet, vad tyckte ni? Kommer Jenna få veta allting nu när hon fått träffa Isobel? Vad sjutton kommer hända med Klaus i Alarics kropp? (läskigt) Kommer Bonnie överleva? Vad är det egentligen som Sheriff Forbes och Matt vill komma åt? Kommer Katherine klara sig? Vem ser fram emot nästa veckas avsnitt? Jag vet en, jag!

Bloglovin'

Follow my blog with Bloglovin

TILLBAKA TILL STARTSIDAN
http://everylastminute.blogg.se/tvd/

© 2011 / http://www.everylastminute.blogg.se / contact@karolinafuhr.com /
Design -everylastminute.blogg.se/TVD / version 1.0 / ses bäst i Mozilla Firefox /
the blog isn't available in English or any other languages.
Sidan ses bäst i Mozilla Firefox.

bloglovin

Det här är en blogg tilldelad den bästa tv-serien ever made: The Vampire Diaries. Eftersom jag uppenbarligen inte kan få nog, bestämde jag mig för att skapa en underblogg om enbart TVD. Nu har jag även börjat kolla på TVD's lillasyster-serie, TSC - The Secret Circle, som jag kommer skriva en del om as well. Enjoy!

Om jag måste välja så är jag all in för team Stelena. And I'll always be team Stelena. ♥

[ everylastminute.blogg.se/tvd ]


RSS 2.0