SF: Dangerous Liasons, s03e14.

“I love my family but they are an abomination. I betrayed nature when I created them. It's my duty to kill them.” - Esther. The Vampire Diaries 3.14 Dangerous Liasons.
[ Du kan se avsnittet HÄR ].

***DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN***

Jag måste börja med att för åttioelfte gången fascineras över Kevin Williamson och Julie Plec's oändliga fantasi gällande town-events. Just när du tror att de (borde) ha slut på nya idéer, slår de dig straight in the face med den mäktigaste balen vi någonsin har skådat. Yes... en sagolik bal - komplett med klänningar, smokings, vals och cocktails. Och vilka är då värdarna? Inga andra än the Originals, eller borde jag säga, the Mikaelson family, som de kallar sig själva nu för tiden. (Hyllningen till Mikael är ju trevlig, men jag gissar på att de inte skulle använda namnet om han fortfarande levde, det skulle ju vara rätt så besvärligt om ditt namn var Mikael Mikaelson.) Men jag avviker officially från det ämnet nu: Esther bestämmer sig för att hålla en fest och fira familjens återförening, men only do we know att hon har någonting annat i tankarna. Vilket leder oss to the big, big plan.

1) Elena får sin formella inbjudan till balen, komplett med en handskriven lapp från Esther på baksidan, där det står att det är på tiden att de träffas. Väl framme på balen, kan Elena bara träffa Esther privat, vilket betyder no-Salvatore-to-save-you-escort-allowed. Detta leder till att Stefan måste slå ut Damon ur spelet, så att Elena kan gå och träffa Esther utan att han hindrar henne. The Original witch förklarar sin plan: Hon kan inte döda Klaus om hon inte binder alla sina barn tillsammans som en - så om en dör, dör alla.  Hon älskar sina barn (ehrm, really???), men hon skapade för mycket "ont" när hon förvandlade dem till vampyrer, och hon måste ställa balansen i naturen till rätta igen. Så, hon behöver blod från dubbelgångaren som hon sedan tillsätter i champanjskålen. Alla hennes barn dricekr det, och de blir alla ihoplänkade.

Naturligtvis har jag några problem med ovanstående, mycket brutala information. Först och främst, då Elena möter Esther och Esther säger: "You must have a million questions for me!" och Elena börjar med att fråga "How are you alive?". Okej, det är en bra fråga, men inte bra nog! Du är dubbelgångaren! Vi vet fortfarande inte exakt hur det gick till! Det här är förmodligen den kvinna som är ansvarig för din existens! WHY IN HELL ARE YOU NOT ASKING ABOUT THAT? HUH? HUH???

Ett annat problem: Finn, en av the Originals. Han är typ sin mammas lilla servant. Det är ganska läskigt, minst sagt. Jag fattar att han håller med sin mor och tycker att döden är det rätta, som också jag antar att det är, men hans relation med sin mamma är på gränsen till oidipal...

 

Ett ögonblick av symmetri! Häxan Ayanna bevarade Esthers kropp med en spell, and that is basically why she's kicking it 2day. Och anledningen till att bara Bonnie och hennes mamma kunde öppna kistan? Ayanna är deras  förfader!!! Me like.2) And here comes the lies. Tidigare i avsnittet försöker Rebekah skada slash döda Elena, och Elijah comes to her protection. De har återinrättat sitt trust-is-the-key-relationship. Elijah misstänker att hans mor agerar falskt och ber Elena att berätta som sitt privata samtal med Esther. Och Elena lovar att berätta för honom! Och sedan ljuger hon honom rakt upp i ansiktet! Och låter honom dricka av champanjen! Och holy cow, signade hon precis hans död?! Hans mamma kommenterar hur ledsen hon är eftersom Elijah är så moralisk av sig, men vad kommer att hända nu?! Och hur kunde Elena göra så mot honom?!!!

 

3) Ryktena stämmer: Klaus har fattat tycke för Caroline. På hennes inbjudan skriver han "Save me a dance. Fondly, Klaus." Så formellt av honom! Och något annat som var formellt? Han gav henne en klänning. En riktigt formell klänning. På balen, pratar de en stund utanför vid hästarna ...eftersom Klaus herrgård naturligtvis innefattar hästar. Hon berättar för honom att hon älskar Tyler och bönfaller honom att bryta the sire bond. Och sedan börjar hon genomsyra hans daddy issues och anledningen till varför han inte kan bli älskad osv. osv. Det var verkligen häpnadsväckande! Och för att be om ursäkt, ritar Klaus en fantastiskt fin bild av henne och en häst, där det står "Thanks for your honesty." (...may I just add: Caroline måste slå världsrekord i antalet "Seriously"-fraser under avsnittet???) I SHIP KLAROLINE, I SHIP KLAROLINE, I SHIP KLAROLINE!!!!

 

4) Matt charmar Rebekah. Rebekah bjuder Matt till balen så att hon och Kol (hot guyyyyy) kan döda honom för att hämnas på Elena. Ja, bortsett ifrån att hon fegar ur när Matt börjar bli sådär söt. Kol hämnas genom att försöka skada slash döda Matt, och sedan kommer Damon och räddar honom! Basically, genom att legitimt skjuta Kol över balkongen och börja slå skiten ur honom! Alla är superoroliga, för så kan du inte uppföra dig till en Original, även om hans mamma har varnat sina barn om att inte skada lokalbefolkningen. Stefan visar att han fortfarande bryr sig genom att springa ut till Damon och fråga "Are you crazy?!!", till vilket Damon genmält svarar "Maybe a little" och drar. Yes, och detta händer precis efter att Elena, i princip, säger att hon inte älskar honom ...med exakt samma musik i bakgrunden som när Katherine tidigare har sagt samma sak. Poor Damon.


5) VAMPSEX. Eftersom Alaric är på sjukhuset, har Damon ingen att dricka med. Så han hittar Rebekah @ the Grill. Hon är nollad eftersom Matt precis avvisade henne. Och sedan, och sedan... sedan. Well, let's just say... they kinda' get it on. OH MY GOD, SERIOUSLY DAMON?

6) Stelena-moment, oh have I mentioned how much I love you guys? Stefan och Elena har en söt och halvt heart-breaking scen på verandan utanför The Gilbert's. Hon tvingar honom praktiskt taget att kyssa henne, men han backar undan och förklarar att om han låter sig själv känna igen, så är allt han känner smärta ...efter allt han har gjort. Men det är super-duper-obvious att han fortfarande älskar henne, och hon honom. Och jag hade gjort God-knows-what för att få en kissing-scene där [FYI har det inte varit någon sedan avsnitt 20, dör], men I guess I'll have to wait. STELENA ENDGAME, STELENA ENDGAME, STELENA ENDGAME. Sobs.
Elena: Stefan, did you really not feel anything?
Stefan: When?
Elena: How do you do that, act like you don't care, like you don't feel anything? --I cant do that I, I feel, I feel everything.
Stefan: Elena, stop.
Elena: I'm not going to stop, Stefan, because I don't believe that you feel nothing.
Stefan: You think I want to be this person? I hurt you Elena, I bit you. I hate myself for what I did to you.
Elena: Then show it, show something Stefan, anything is better than trying to convince me that you don't care. Stefan...
Stefan: If I let myself care ...all I feel is pain.Vad tyckte ni om avsnittet? Kommer the Originals verkligen dö? Är Elena i fara, igen? Kommer Tyler tillbaka snart? Kommer Rebekah och Damon starta ett Rose-Damon-relationship or what? Vad tror ni om Klaus och Caroline? NÄR KOMMER VI ATT FÅ SE TATIA-FLASHBACKS?!! Kommer Stefan och Elena att bli tillsammans igen innan säsongen är slut? Shoot!

SF: Bringing Out The Dead, s03e13.

“You are my son and I am here to forgive you. I want us to be a family again.” - Esther to Klaus. The Vampire Diaries 3.13 Bringing Out The Dead.
[ Du kan se avsnittet HÄR ].

***DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN***

Förra veckans avsnitt av TVD har lett mig till följande slutsats: Julie Plec och Kevin Williamson måste äntligen ha lyssnat lite på sina forna fanz. Det är den enda logiska förklaringen till att vi nu har blivit introducerade till TVÅ NYA ORIGINALS! (Hej, Kol och Finn!). Jag är så excited about this att jag skulle kunna spricka. I själva verket har jag nog redan gjort det. Eller mitt förstånd rättare sagt, men det känns bra att Julie och Kevin är på samma våglängd. Vi kan ju börja med,

1) Elijah. Han är tillbaka, i all sin glans. Damon gjorde en remarkable smartmove; Drog ur daggern och tog tillbaka honom till livet igen. Åh, Elijah - äntligen är vi återförenade. Det känns så bra! Därefter kommer en förutsägbar Elijah-and-Klaus-fight, som kanske var lite intressant att titta på, men jag är redan utomordentligt uttråkad. Det vill säga, tills Elijah nämner Kol och Finn! De har varit daggered i århundranden! Jag tror att vi kommer att vi träffa dem! OMG! Oh My God. Och sedan berättar Klaus för Elijah om att döda sin mor och hur han vill återförena familj igen. Och hur de kommer att bli det när Stefan är ur vägen. Jag är nu, med andra ord, nervös.2) Massmord-in-vampire-style-attacks. Någon dödar de goda medborgarna (The Founders Council-medlemmarna) i Mystic Falls med vampyr-dödande vapen. Som tillhör The Gilberts. Med Elenas fingeravtryck på. WHUT?! Yep... Först var det Meredith's ex-pojkvän Brian. Sedan Caroline's pappa, Bill (I really feel bad for Caroline....) Och därefter vår älskade Alaric, vilket ledde till super-creepiness när Elena var tvungen att döda honom completely eftersom hon är dubbelgångare aka. supernatural - för att hans ring skulle kunna föra tillbaka honom till livet. Och jag måste säga att ja, Meredith är definitivt en suspect: Men det känns som att det är någon annan. Vad skulle M få ut av att döda Caroline's pappa till exempel??? Eller så har hon en medhjälpare. Or... or... Well, let's just say the possibilities are overwhelming. I just... can't.

 

3) Precis som jag misstänkte: Klaus + Elijah = Stefan + Damon. Ekvationen är kuslig! Två bröder, bästa vänner tills kärleken till en kvinna kom emellan dem! Både Stefan och Klaus dödade sina fäder! Och den kvinnan vars kärlek de delade? OH, ALSO RELATED!


4) Det som jag har väntar på sedan första avsnittet. Tatia! The very first Petrova-girl (Jag antar att Julie och Kevin avvisade Charlotte Petrova idén.) Hon var otroligt vacker, och alla pojkar i hela Mystic Falls (vi talar alltså om tider innan det ens hette Mystic Falls) ville ha henne, trots att hon hade ett barn med en annan man. Och ingen älskade henne mer än Klaus . Utom förstås, hans bror Elijah. (Låter det bekant, or?) Jag är så obeskrivligt glad, like super-super-duper-excited. You know??? Jag vill veta mer! Ingen har väl tagit miste på min kärlek till Petrovasläktet (aka. Katherine.) Tänk er liksom... Petrova no. 3. Tydligen var deras mamma så upprörd över deras rivalitet och eftersom Tatia inte kunde/tänkte välja mellan dem, så använde deras mor hennes blod till förvandligen (blodet de drack för att bli vampyrer). Detta är lite sådär halvt creepy, I have to say. Jag vill fortfarande veta hur/varför Tatia's blodlinje uppgav dubbelgångare. Jag antar att Esther gjorde något woodo-woodo, men jag är fortfarande förvirrad. There are so many unanswered questions! I can't stand it! Dessutom vill jag så hemskt gärna träffa henne. Snälla, gör en till viking-flashback! Please. Please?!

5) Bonnie och Abby öppnar kistan. Abby räknar ut att kistan var förseglad med två generationer av häxor, vilket betyder att den måste öppnas på samma sätt. Och de öpnnar den. Och det är spänningsfyllt, eftersom vi inte vet vad tusan det är som finns i den. Det vill säga, tills Elijah undaggers alla sina tre syskon och Rebekah säger att hon kommer att döda Elena så att Klaus aldrig kan skapa fler hybrider och därmed alltid vara ensam. For all eternity. Och Klaus svarar att de inte kan skada honom, eftersom han är hybriden. Och Elijah kontrar att han kommer att vara rädd för dem, så snart som de får den där kistan. Och sedan.. och sedan... Still processing... still processing.... KOMMER ESTHER IN! OH, WAIT. WHAT??! DETTA ÄR SÅ SINNESSJUKT. I just... can't.6) Familjeåterförening. Klaus skälver som en liten flicka, men Esther säger att han är hennes son och att hon förlåter honom (ursäkta, men hon förlåter att han dödade henne. Are you kidding me or...?!!). Hon vill bara vara en familj igen. Är detta sant? I don't knooow. Det får vi helt enkelt se imorgon på balen hos the Originals. Så på med dansskona nu, people. Jag har en känsla av att det kommer att bli en vild och alldeles underbar kväll!

7)
Andra viktiga saker--- Stefan medger att han fortfarande älskar Elena (åh, mitt älskade endgame). Och det gör Damon med. Elena agerar klokt i att säga till Caroline att Bill's beslut att inte gå igenom övergången (till vampyr) är hans val. Det är ganska amusing att detta kommer från just Elena, eftersom hon tar bort allas val för att "skydda dem", á la Jeremy ....Nej, jag har fortfarande inte kommit över det.Damon tror att han är Gossip Girl. Enligt följande undertecknade han en note till Elijah: Xoxo, Damon.REBEKAH ÄR ÄNTLIGEN TILLBAKA! OCH VI HAR FÅTT TRÄFFA KOL (bara jag som tycker att han är superlicious??? Så snygg att jag faller av stolen....) OCH FINN! OCH ESTHER IS ALIVE KICKING BUTTS! Och jag är bortom excited's gränser inför morgondagens avsnitt. Just sayin'.
Vad tyckte ni om avsnittet? Är du förvånad över att Esther var i kistan? Litar du på Abby Bennett? Litar du på Esther? Vad kommer att hända på balen? Är du lika nyfiken som jag angående Tatia och hennes bloodline? Vart var Tyler? När kommer vi att få lära oss allting om Kol och Finn? Kommer Jeremy någonsin tillbaka? Kommer den goda Stefan tillbaka snart?
Vad tror du?! Berätta allt och lite till! I'm curious.


pic sources: [1, 2, 3, 4 ]


TILLBAKA TILL STARTSIDAN
http://everylastminute.blogg.se/tvd/

© 2011 / http://www.everylastminute.blogg.se / contact@karolinafuhr.com /
Design -everylastminute.blogg.se/TVD / version 1.0 / ses bäst i Mozilla Firefox /
the blog isn't available in English or any other languages.
Sidan ses bäst i Mozilla Firefox.

bloglovin

Det här är en blogg tilldelad den bästa tv-serien ever made: The Vampire Diaries. Eftersom jag uppenbarligen inte kan få nog, bestämde jag mig för att skapa en underblogg om enbart TVD. Nu har jag även börjat kolla på TVD's lillasyster-serie, TSC - The Secret Circle, som jag kommer skriva en del om as well. Enjoy!

Om jag måste välja så är jag all in för team Stelena. And I'll always be team Stelena. ♥

[ everylastminute.blogg.se/tvd ]


RSS 2.0