SF: As I Lay Dying, s02e22


Alaric: Hey, bud.  I’m just gonna take off.  You need anything?
Jeremy: No, I think I’m good.
Alaric: You know uh, on second thought, I might just crash here. Is that cool?
Jeremy: Yeah yeah, sure. Whatever. ...Alaric, thank you for everything.
Alaric: You can thank me tomorrow.  And the day after that.  And the day after that.
** Jeremy throws something at him **
Alaric: And the day after that.


[ Du kan se avsnittet HÄR ].

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Jag vill egentligen inte ens skriva det här. För när jag skriver det, så blir det sant. Bekräftat. Och det här är sanningen som jag inte klarar av: The Vampire Diaries är finito. Tills september. Freaking september. Got it? Så vad finns det att göra nu liksom? ...annat än att, ja, börja om igen? Check på det.

1) Stefan joinar Klaus. Till min stora förtret. Som ni säkert förstår är det inte frivilligt; Alla TVD-fans är väl medvetna om Stefan stora hjärta, så vad gör han inte för sin bror? I avsnittet "The Dinner Party" fick vi se sidor av Stefan från hans förflutna, när han var ett monster. Jag förväntade mig aldrig att få se den sidan av Stefan igen, men när hans brors liv hänger på en skör tråd antar jag att det inte finns några gränser, oavsett how much of an ass den brodern är. Stefan valde alltså att bli det här monstret igen, i utbyte mot Klaus blod - som fungerar som botemedel mot Damons varulvsbett.

I första taget var han tveksam, han är ju trots allt den "duktiga". Men i slutet av säsongsfinalen, skymtade jag ett snett leende: när han hade återvänt till de gamla vanorna. Det var lite som att det var hans sätt att säga "äntligen" ...eller så var det bara ett skådespel för att Klaus ska lita på honom, tyvärr måste vi vänta tills september innan vi kan ta reda på det. Mitt hjärta gick i tusen bitar, hur som helst.

2) Jeremy blir skjuten. Liz? For ******* sake! Vad har jag sagt om dig och dina totalt lama och värdelösa försök? Att försöka döda Damon med, vad jag tror att det var; en vanlig pistol (seriöst?) var otroligt dumt för en hel rad anledningar, men mest för att han for ur vägen i vamp-speed och du dödade Jeremy. WHAT? Yep. Det var inte bra, nej. Bonnie sammanträder med de döda häxorna som ska återuppliva honom, men det kommer att kosta allvarliga konsekvenser. Jeremy kan vara vid liv, men han träffar döda människor (?) ...Like a total psycho, då avsnittet slutade med att -GET THIS- Vicki kom tillbaka. Och ANNA! My effing God. Hej, vampyr ex-flickvänner! Kan inte vänta att se er förklara detta, Julie Plec och Kevin Williamson. Till den ljusa sidan då, Caroline och Liz hade sin lilla stund. Jag antar att det krävs att döda din dotters vän för att kunna acceptera henne som vampyr, huh?

3) Elijah blir dödad av Klaus. Det var nog många där ute som förutsåg det här och det gjorde jag också. Hur som helst, jag trodde inte att det skulle hända så snart. Tycker jag att vi har sett tillräckligt av Elijah? Absolut inte. Men varför?! VARFÖR?! Jag vet att du kommer tillbaka; för nästa säsong är säsongen av The Originals. Men Klaus stoppade det där svärdet rakt genom ditt hjärta, och du är död. Och ovanligt dum. För att lita på det psychot till bror.

4) Elena kysser Damon. Oh no, ännu ett moment då mitt hjärna krossades i tusen bitar. What about poor Stefan who's freaking suffering out there?! Din själviska och dumma evil-vampyr: ännu en anledning till att inte gilla dig! Många Delena-fans älskar och avgudar det här ögonblicket, men jag tror hur som helst inte att detta betyder särskilt mycket, (men jag kan ha fel); Bara för att Katherine uttalade att det är okej att älska dem båda -eftersom hon gjorde det- så betyder det inte att Elena kommer göra detsamma. Det var dock ett passade ögonblick, men Elenas kyss kom vid en tidpunkt då hon trodde att han skulle dö; så låt oss inte göra uppståndelse kring det här förrän vi har en anledning till det.

5) Ex-vampire-girlfriends are back. Eller? Jag skrev lite om detta ovan. Det här var utan tvekan säsongsavslutets stora cliffhanger! OMG moment! Jeremy ser Anna, och Vicki. Som båda dog som vampyrer, för länge sedan. Och han hade typ världens crush på dem båda. Så låt oss komma ihåg detta; När Bonnie försökte föra Jeremy tillbaka, sade hon att Emily hade varnat henne för att det skulle bli konsekvenser. Innebär detta att Jeremy kommer att ha en inte allt för trevlig kärlekstriangel of his own? - I mitt innesta hoppas jag dock att Jeremy inte alls har blivit psycho eller ser döda. Jag vill ha Anna tillbaka for good. Så vad sägs om att Anna och Vicki också kom tillbaka till livet samtidigt som Jeremy?! Som ett straff mot Bonnie, hon och Jeremy är ju liksom... together. Like together. Och det skulle ju inte vara så bra, ellerhur?


Så, nu frågar jag er lojala läsare. Och tittare: Vad tyckte ni om finalen? Vad tusan har hänt med Jeremy? Är Anna och Vicki tillbaka helt och hållet? Har de kommit tillbaka som spöken, människor eller vampyrer? Vad vill Klaus egentligen göra med Stefan? Är du lättad över att Damon kommer att överleva? Blev du helt freaked out när Elena kysste Damon? Var du förvånad över att Klaus dödade Elijah (...även om du förmodligen inte borde vara det)? Vad kommer att hända med Katherine? Finns det något mer du vill ta upp och prata om?

SF: The Sun Also Rises, s02e21[ Du kan se avsnittet HÄR ].

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Jag börjar med en sammanfattning från förra avsnittet, så att vi kommer lite "back on track"... Damon tvingar Elena att dricka hans blod, vilket betyder att hon blir vampyr om hon dör innan blodet har gått ur systemet. Detta leder till att Stefan och Damon börjar bråka om hur de ska förhålla sig till uppoffringen av Elena, ingen direkt nyhet att de alltid har olika åsikter. Stefan bestämmer sig för att följa Elenas vilja, medan Damon inte litar på den överhuvudtaget och tar saken i egna händer. Tyler Lockwood kommer tillbaka. Stefan och Elena går ut och vandrar under hennes sista dag som människa/levande. Tyler och Caroline blir tillfångatagna för att användas i uppoffringen [Remember? Varulv + vampyr + dubbelgångare = Klaus bryter sin förbannelse och blir hybrid]. Matt kommer till undsättning för att rädda dem, men Damon hindrar honom (...slår ner honom) och fixar det själv. Doc Martin's länge försvunna dotter träder fram och hon arbetar nu, såklart, för Klaus. Stefan tvingas överlämna Elena till Klaus (!!!), som står och väntar utanför deras hus när de kommer hem från vandringen. Klaus förvandlar Jenna till vampyr (åh nej!?), eftersom Caroline har blivit räddad av Damon och han behöver en ny. Damon blir biten av Tyler under fullmånen, vilket betyder att han, i teorin, blir dömd till döden.

______________________________________________________________________________________

Nu övergår vi till historiens värsta avsnitt. Det var verkligen hemskt, jag vet inte hur mycket jag grät, grät och grät. Särskilt i slutet. Med tanke på bilden ovan som jag har fixat ihop, så är det väl rätt självklart varför...

1) Detta var INTE säsongsfinalen, som många verkar tro eller ha trott. Det är faktiskt ett till avsnitt nästa vecka, som heter "As I Lay Dying". Det låter ju rätt tragiskt, men kan något avsnitt bli mer tragiskt än det här?! Då vet jag inte vad jag gör.

2) Jenna vaknar upp som vampyr. Katherine fick i uppdrag från Klaus att lura ut henne ur huset (hon låter ju som Elena, så det är inte ett särskilt svårt moment). Klaus tvingar henne att dricka hans blod, dödar henne och tar henne sedan till stenbrottet där uppoffringen ska ske. Det var där vi hittade henne i slutet av förra veckans avsnitt.

Greta (Dr Martin's dotter) skär sig själv och erbjuder Jenna att dricka hennes blod och om hon gör det, blir hennes förvandling till vampyr fullständig. Och det är klart att hon inte kan motstå det, vilket uppenbarligen var en del av planen. Sedan dog hon. Ja, du läste rätt. Hon dog. Jenna dog. Jenna Sommers dog. Hon är död och kommer aldrig mer tillbaka. Reason no. 1 till varför jag grät som en jag vet inte vad. Så allt jag egentligen kan säga är: Jenna. Jenna. Jenna. Jenna. Jag har aldrig riktigt uppskattat Jenna i serien, eftersom hon alltid har varit lite i bakgrunden. Men hallå, it's such a big deal! Jag kan inte föreställa mig henne död. Det går bara inte. Hon ska liksom vara där, no matter what. Åh, varför kunde inte Bonnie göra någon superwitchy-spell eller något? Oh. God. Bring. Her. Back. To. Life. Or. I. Don't. Know. What. To. Do.

När det var dags för Klaus att döda henne, försökte hon smita i sitt nyfunna superspeedo-tempo och försökte även med att döda Greta på vägen. Detta misslyckas och Klaus dödar henne med en dolk genom hjärtat...

3) ...För att gå vidare med uppoffringsritualen. Det hände! Vampyruppoffring? Check. Varulvsuppoffring? Farväl, Jules. Not such a big deal. Dricka dubbelgångarens blod? Yep. Klaus är nu en vampyr-varulvshybrid. Ja, det är så sjukt och konstigt som det låter. Och Elena är död.

4) Say what?! Hah, där fick jag dig. Well, jag ljuger inte direkt; för Elena dog faktiskt. Klaus drack hennes blod på typ fyra blanka sekunder, gross is the right word... Men, du trodde väl möjligen inte att de skulle döda huvudpersonen? Eller? Hur gick detta till då, undrar du förmodligen. Jo, Bonnie, Jeremy och John Gilbert har hittat en återupplivningsförtrollning eller "spell" som Emily Bennett hade arbetat på. Det slutar med att Bonnie binder Elena's själ till John's. Och det gjorde att hon vaknade upp från de döda! Som icke-vampyr! Wow! Ganska galet, ellerhur? Allt vampyrblod som Damon matade henne bara... jag vet inte vart det tog vägen. Huvudsaken är att hon lever, aight?! Något problem med den här förtrollningen? Ja, personen som du binder till din själ kommer att dö. Så, hejdå John. I'll miss you too.

Han skrev ett riktigt heartbreaking brev till henne efter att Bonnie förtrollade honom, (se punkt 9 ↓) som han ville att Jeremy skulle överlämna till henne. Det var riktigt sorgligt. Reason no. 2 varför jag började gråta som en jag vet inte vad.

5) Tyler/Caroline/Matt. Huh... ni tråkar ut mig för tillfället. Jag gillar dig Caroline, men nej; ert kärlek/vänskap/triangeldrama är helt oviktigt just nu. Faktiskt. Men jag antar att ni är viktiga i alla fall eller någonting. Matt sköt Tyler några gånger, det var ganska lame. Du skjuter aldrig din bästa vän, även om han är en varulv som försöker döda dig. Häng med i serien, Matt. Tyler lever dock fortfarande och thank God for that. However, Caroline tog hand om honom. Matt och Caroline gjorde slut, för att Matt inte pallade med hennes nya... värld. Den existerande fantasivärlden. Han har ju fullt upp med skolan, jobbet och att betala räkningar. Hey?! Jag skulle säga att dina problem är rätt små jämfört med Caroline's och alla andras problem i serien. Men, gör som du vill. Som du vill.

6) Stefan offrar sig själv. Han offrade sig som ett alternativ istället för Jenna. Men Klaus spetsade (hur översätter man stake/stabbed egentligen?) istället. Han lever dock fortfarande (DUH!). Klaus har tydligen andra planer för honom. Några förslag på vad det kan vara?

7) Elijah.
Big twist! Stefan och Elijah hade en konversation om att Elijah skulle bedra dem alla, men han lovade att så var INTE fallet. Så jag var faktiskt Team Elijah, tills dess att han f-cking messed everything up. Elijah var sååå fast besluten om att döda Klaus, i hämnd. Klaus hade dödat alla hans familjemedlemmar. Okej... Does this make any sense at all? Nej. Så jag behöver lite mer information, tack.

Elijah trodde att Klaus hade dumpat alla kroppar i havet, men Klaus hävdade att de var säkra precis när Elijah skulle och hade chansen att döda honom. Klaus påstod att om han fick stanna vid liv, skulle han visa Elijah vart de är. Självklart kan inte Elijah avstå... så han sviker Bonnie och Stefan vid slutakten och försvinner genom ett trollslag med sin hybrid till bror. Klaus är alltså fortfarande levande och... jag har inget annat att säga till dig, Elijah, annat än; F-ck you. Och jag menar det verkligen.

8) Damons otäcka varulvsbett.
Han berättade äntligen för Stefan om det, men vill inte berätta någonting för Elena. Vilket är ovanligt dumt tänkt för att vara en vampyr (bristande intelligens kanske är en av biverkningarna, vad vet jag?), eftersom hon helt klart kommer att få reda på det ändå. Och nu har Stefan fått ett viktigt uppdrag att utföra; nämligen att hitta ett botemedel för ett varulvsbett. Eftersom de hittade ett sätt att behålla Elena vid liv när det var omöjligt, så kan de liksom göra allt om det är vad de bestämmer sig för att göra! Yeah! Yeah... Det är i alla fall Stefans syn på saken.

9) John's heartbreaking letter. "Elena, It’s no easy task being an ordinary parent to an extrordinary child. I failed in that task. And because of my prejudices, I failed you. I am haunted by how things might have turned out differently if I had been more willing to hear your side of things. For me it’s the end. For you, a chance to grow old and someday do better with your own child than I did with mine. It’s for that child that I give you my ring. I don’t ask for your forgiveness or for you to forget. I ask only that you believe this: whether you are now reading this as a human or as a vampire, I love you all the same, as I’ve always loved you and always will. John" ♥

10) Avslutningsvis, världens sorgligaste fanmade-klipp; "I failed you".


Let’s mourn all together will we? ç_ç

Tror faktiskt att varenda kotte håller med mig om att det här var världens sorgligaste avsnitt ever. Alltså, jag har faktiskt ärligt talat ALDRIG i hela mitt liv gråtit så mycket åt någon film eller allra minst åt en tv-serie. </3

Nu är jag nyfiken på vad du tycker om avsnittet. Är du lika besviken över Jennas död som jag är? (Jag saknar henne redan!) Vad säger du om John's självuppoffring för sin dotters skull? Tycker ni att The Originals kan dra åt farans, eller är du rent utav glad över att Klaus fortfarande är i livet?

The Last Day, s2ep20


CAROLINE: Why didn’t you say good-bye? You just left.
TYLER: You want to talk about this now?
CAROLINE: Well, if we’re going to die, I might as well know the truth. Why did you leave me?
TYLER: I knew you hated me. I thought you deserved better than having someone like me in your life.
CAROLINE: I was hurt. You know, you turned your back on me when I needed you. But… I could never hate you, Tyler.


[ Du kan se avsnittet HÄR ].

Hann tyvärr inte med att skriva en sammanfattning om "The Last Day" och jag tänkte att det är lite onödigt att ödsla tid på det nu, när avsnittet är en vecka gammalt. Därför ska jag sätta mig ner och skriva sammanfattningen av dagens avsnitt "The Sun Also Rises". Det hemskaste avsnittet någonsin i den här serien och då överdriver jag inte det minsta. Jag, som aldrig, aldrig gråter till sorgliga filmer och sådant, började gråta i slutet. Bokstavligen. Tårarna bara rann...

TILLBAKA TILL STARTSIDAN
http://everylastminute.blogg.se/tvd/

© 2011 / http://www.everylastminute.blogg.se / contact@karolinafuhr.com /
Design -everylastminute.blogg.se/TVD / version 1.0 / ses bäst i Mozilla Firefox /
the blog isn't available in English or any other languages.
Sidan ses bäst i Mozilla Firefox.

bloglovin

Det här är en blogg tilldelad den bästa tv-serien ever made: The Vampire Diaries. Eftersom jag uppenbarligen inte kan få nog, bestämde jag mig för att skapa en underblogg om enbart TVD. Nu har jag även börjat kolla på TVD's lillasyster-serie, TSC - The Secret Circle, som jag kommer skriva en del om as well. Enjoy!

Om jag måste välja så är jag all in för team Stelena. And I'll always be team Stelena. ♥

[ everylastminute.blogg.se/tvd ]


RSS 2.0