SF: The Hybrid, s03e02


I did everything I was told! I should be able to turn them. I broke the curse, I killed a werewolf, I killed a vampire… I killed the doppelganger.
Klaus -The Vampire Diaries 3.02, The Hybrid.

[ Du kan se avsnittet HÄR ].

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Vi alla älskar Mystic Falls av hela våra hjärtan, men vi måste erkänna att de inte är särskilt bra på att göra research. I den här veckans avsnitt gav sig Klaus, Elena, Jeremy och Mrs. Bitchwood ut på vilseledda äventyr - som utan tvekan skulle ha blivit mycket smidigare om de bara hade gjort sin läxa. Alla??? Yesbox. Så låt oss gå vidare till att diskutera fredagens avsnitt ...Även om vi inte riktigt diskuterar det, om ni fattar vad jag menar? Jag skriver bara om det och ni kanske skriver några kommentarer lite senare; Men det är mer som en ensidig debatt -en monolog snarare- med mig själv, som spelar läraren som säger "Idag ska vi prata om det här" medan hon egentligen bara menar att det är vad hon ska prata om idag. Så.... idag är temat "The Hybrid". Här är några punkter som ni kan skriva ner...

1) Field trip. Los tres amigos... (Elena, Alaric och en motvillig Damon) åker på studieresa till the Smoky Mountains i Tennessee. Låt dig inte luras, triovandringen har inget att göra med deras plötsliga behov av hiking. Den har allt att göra med *en uppenbar trumvirvel här* ...att Elena skaffade information om att Stefan och Klaus var där på en tracking-werewolf-packs-mission. På samma dag som det är dags för fullmåne. Åh, detta kommer att sluta bra....


2) Carol Bitchwood, once again. Vad sysslade de med på alla dessa 'council meetings' egentligen? Berättade aldrig John att vampyrerna som de behöver oroa sig för INTE är de som bor i Mystic Falls? Och helt seriöst: HUR VET DU INTE ATT DIN SON ÄR EN VARULV? KOMMER DU INTE IHÅG HUR DIN MAN DOG ELLER? ATT HAN BLEV MISSTAGEN FÖR ATT VARA EN VAMPYR DÅ VARULVSBLODET I HONOM REAGERADE PÅ 'THE GILBERT DEVICE'? Jag kan förstå om du inte visste att din son av misstag dödade en tjej och att det triggade igång förbannelsen, men har du glömt bort att han åkte iväg med vargpacket för only God knows how long? Trodde du att han bara tog en paus från sitt hårda liv som en High School-elev??? Har du verkligen aldrig hört om Lockwood-förbannelsen? What the f'ck have you been up to all this time? Börjar betvivla din intelligens nu, sanna mina ord.

 

3) Bill Who? Ah. Detta är vad hon har gjort; ringt till den mystiska Bill. Är han tänkt att vara den allvarliga vampyrslaktaren som vi läste om i alla spoilers? Han gör en stor hemlighet om att komma till staden, och Carol verkar tro att han är rustad för att ta itu med vampyrsituationen. Du vet, Caroline. En tonårstjej som Carol har känt i hela sitt liv. Hon kommer till och med ihåg när hon föddes, Bill! Jag tror att Carol lider av allvarlig schizofreni, med tanke på hennes okänsliga ifångatagande av Caroline -och nu hennes svåra samvetskval. Uttryckt i riktning till en man som verkar vara hellbent på att döda Caroline. Och alla andra vampyrer. Yikes!

 

4) "Jeremy, don't trust her!". WTF? This is getting crazier and crazier... Som vi vet, är Jeremy förföljd av Vicki och Anna och nu är även Matt involverad i dramat. Så allting som händer kring Jeremy kretsar kring att han ser döda ex-flickvänner. Inte för att det är dåligt, inte alls. I själva verket så är det typ det mest intressanta i hela serien just nu! Vicki berättar för Jeremy att hon kan komma tillbaka, och att han kan hjälpa henne. En död person sade precis att han kan hjälpa henne att komma tillbaka till livet! THIS IS SO CRAZY. Men vet du vad som är ännu mer galet? I nästa sekund försvinner Vicki, ett fönster blir krossat och Anna gör entré! Med ett annat meddelande! Som säger "Jeremy! Lita inte på Vicki." Excuse me, but can someone please tell me WHAT IS GOING ON HERE?! Jag måste veta! Det här nästan lika intressant som det var att räkna ut varför Katherine spenderade sitt liv med att fly. Och jag betonar ordet "nästan". 


5) Klaus och Stefan hittar vargpacket. Och börjar sedan förvandla dem alla till hybrider. Det här går inte särskilt bra. För att förtydliga: alla dör istället. Och Klaus is totally FREAKING OUT. Varför kan de inte förvandlas? Han gjorde allting rätt! Han dödade en vampyr (och jag sörjer fortfarande över att Jenna är död, just saying). Han dödade en varulv. Han bröt förbannelsen. Han dödade dubbelgångaren ...oh to the no! Vet han inte??? Han kommer att få reda på det! Men jag vet inte! Jag måste veta! Just nu är Stefan alltså den enda kamrat som Klaus har kvar. Visar Klaus små strimlor av mänsklighet som vi hörde producenterna tala om? Försöker han återskapa den familj som han en gång förlorade eller dödade med den här potentiella hybrid-armén? Vad är poängen med att skapa alla dessa hybrid-kamrater? Makt? Girighet? What? Alla är tänkbara alternativ, men jag köper det inte. Klaus har allt detta, så vad är historien?

 

6) The OMG-moment. Caroline lever fortfarande. Hurraaa! Men hon är inspärrad. My gosh! Och här är shocken: Mannen som spärrade in henne? Den där Bill-karaktären? Jag citerar mig själv: " *Caroline ser Bill och hon känner igen honom* ---OMG, är det hennes pappa? OHHHH SHUT UP, IT’S HER FREAKING DAD. SERIOUSLYYYY, ARE YOU KIDDING ME?!--- ". Så ja, mina fina vänner. Bill är Caroline's pappa. Och han vill döda henne. Eller som nästa veckas förhansvisning säger, han vill 'fixa' henne. Jag är väldigt, väldigt nervös just nu. Väldigt, väldigt nervös.

7) Några awesome repliker. De är faktiskt värda att repetera: -När Elena frågar Damon varför han inte berättade vad som hänt med Andie: "Happy birthday, Elena. Stefan killed Andie. Cake?" -Medan Elena försöker övertala Alaric att hjälpa henne med att spåra Stefan och hon använder hela "om du inte hjälper mig så gör jag det själv. Du sade att jag är 18 nu och kan ta vara på mig själv"-harangen ...varav Alaric svarar: "I meant like frozen dinners and SATs."


...Och detta avslutar dagens lektion! För att era hjärnor ska utvecklas yttligare -rent intelligensmässigt, så får ni dock några instuderingsfrågor att svara på: Vad tror du det är som händer med Vicki och Anna? Blev du överraskad när du fick reda på vem Bill var? Vad kommer att hända med Caroline och hennes vampyrjagande pappa? Kommer Bonnie tillbaka någongång? Kommer Klaus att lyckas med att skapa sin hybrid-armé at the end? Vad kommer han att hitta på om han får reda på att Elena fortfarande, mirakulöst står på benen? Och eftersom den här säsongen är menad att vara tillägnad 'The Originals', när kommer vi att få se några Elijah-coming-back-and-kicking-some-butts-moves igen?


Previews: The Hybrid 3x02


1) Första förhandsvisningen, 2) En scen mellan Damon och Elena, 3) En lite längre förhandsvisning. Who's getting excited???

SF: The Birthday, s03e01

Stefan if this is you, you'll be okay. I love you, Stefan. Hold on to that. Never let that go.


[ Du kan se avsnittet HÄR ].

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Väntan har varit outhärdlig, minst sagt. Ni vet när ens favorit tv-serie tar uppehåll under fyra, überlånga månader, och man är så besatt av dess påhittade värld att man nästan börjar förvänta sig att karaktärerna saknar än så mycket som man saknar dem? Och att du innerst inne vet att de kommer att komma tillbaka, i deras övernaturliga, dramatiska prakt den 15 september, outhärdligt olyckliga eftersom de har varit utan dig hela sommaren? Yeah... Välkommen till min ynkliga existens när TVD har tagit en lite för lång paus. Och bara för att lägga yttligare lite salt på mina redan väldigt djupa sår har Mystic Falls-gänget varit superupptagna hela sommaren och inte saknat mig det minsta. Här är alla coola saker de har sysselsatt sig med förutom att visa medkänsla för min ensamhet som de orsakade;

1) Sanning eller Wolfspane. Stefan har lärt sig några nya sällskapsspel; Att vara Klaus' ripper-service har en del förmåner, ja... du dödar några dussin oskyldiga människor och säger upp kontakten med Damon och Elena, men du blir istället vän med Simon Camden (...någonsin undrat vart han tog vägen efter 7th Heaven??? Now you know, han förvandlades naturligtvis till en varulv!). Att de är vänner är möjligen en överdrift, men att kedja upp honom och att använda honom som mål i Dart är definitivt ett försök till att skapa någon form av relation.

2) Stefan visar oss sin mördarstil. It's not like we've seen it before. Dark Stefan har alltså ett mycket speciellt sätt att döda människor på. Damon förklarar det så gott han kan när han och Alaric kommer till Stefans senaste brottsplats. "He feeds so hard he blacks out and rips them apart," säger Damon, “But then when he’s done, he feels remorse and he puts the bodies back together.” Awwww.

3) Being the Hybrid. Uppenbarligen är det inte nog med att vara en oövervinnerlig vampyr-varulv-hybrid, den mest onda av The Originals måste också ha en armé av likasinnade monster. Problemet? Klaus badass behöver varulvar för att skapa fler hybrider, men han har dödat varenda wolfman, och woman för den delen också, som han känner till. Så han bestämmer sig för att träffa nya, och särskilt intresserad är han av denne Simon Camden från 7th Heaven. "Jag vill skapa fler av mig" berättar han för grabben, som för övrigt nu mera heter Ray. Låt blodbadet börja...

4) "I see dead people". Aaaaight! Just det, ja. Jeremy och hans nyfunna, sjätte sinne. Och det är intressant nog, när han arbetar på Mystic Falls Grill och den enda han kan vända sig till är Matt-Boring-Oövernaturlig. Men Jeremy kommer uppenbarligen att behöva mer hjälp än emotionella Matt för att lista ut hur han ska hantera Vicki's vädjan om hjälp (WTF???) och Annas andliga närvaro.

5) Festplanering. "Keep it small".... right. Vi vet ju hur pålitlig vår kära Caroline är! Hon har nämlingen planerat en liten, lågmäld 18årsdag-fest för Elena. Med cirkus 100 av Elenas närmaste vänner. Och Alarik. Vem förstår äntligen hur besvärligt det är att vara på en fest med sina elever? However, it's the place to be. Elena får reda på att Damon har spårat Stefan och Klaus i hemlighet, utan henne. CW erkänner att tonåringar röker hasch, Caroline tvingar Tyler's dejt att lämna festen så att hon och Tyler äntligen kan öva på deras galna sexbehov och inte att förglömma- Damon får ett intressant telefonsamtal....

6) Bada. Just in case att vi glömde (vilket är ganska omöjligt med tanke på hur besatta producenterna är med att visa oss att Damon kan tvätta sig själv, vilket förmodligen bara är en bortförklaring för honom att vara naken...), att Damon badar. Mycket. I själva verket har han nog gjort det hela sommaren. Med champange. Och Andie Starr. Som Stefan fångar på nyhetsstationen och tvingar upp på en riktigt hög plattform för att ramla ner och att dö. Rest in peace, förresten. Bara för att varna Damon att sluta spåra honom. Hello, brother. Det känner man ju igen från tidigare.

7) Telefonsamtal, eller telefonental?
Heartbreaking är ordet. Stefan ringer till Elena bara för att höra hennes röst. Som äntligen vet säkert att han är vid liv! Han pratar inte, men hon vet att det är han. (Det är bara så när man är kär, okej?). Och hon berättar att hon älskar honom. Och att han kommer att klara detta. And our hearts breaks just a tiny bit more, as if needed. En snabb fråga bara, var det Stefan som lämnade "Happy Birthday"-skylten och nallen till Elena på hennes säng, eller var det bara något helt random? Han kan ju inte ha hunnit ända dit bara för att lämna det -utan att Klaus kom på honom. Eh, jag tror att jag därmed besvarade min egna fråga.

8) Carol does some vampire hunting. Seriöst, Carol aka. Bitchwood? Fånga någon brud som lämnar din tonårssons rum tidigt på morgonen är ingen anledning till att skjuta henne. Även om hon är en vampyr och du är vidrig as hell. Hur som helst är jag inte det minsta orolig. Caroline kommer att klara sig, ellerhur?

9) I have no freaking idea. Vart tusan är Katherine någonstans?! Jag är ledsen, men jag kan inte låta bli att undra. Vart är hon??? Kommer hon tillbaka??? Varför gör hon det här mot mig???


Så... Välkommen tillbaka, käraste TVD. I love you.

Var du imponerad av säsongspremiären? När kommer Bonnie tillbaka? Saknar du henne, eller är det bara skönt att hon är borta? Kommer Caroline att klara sig? När kommer Elena att träffa Stefan igen? Och hur exciiited är du inför nästa veckas avsnitt, och veckan efter det och veckan efter det? Kom igen nu, spit it out!


TILLBAKA TILL STARTSIDAN
http://everylastminute.blogg.se/tvd/

© 2011 / http://www.everylastminute.blogg.se / contact@karolinafuhr.com /
Design -everylastminute.blogg.se/TVD / version 1.0 / ses bäst i Mozilla Firefox /
the blog isn't available in English or any other languages.
Sidan ses bäst i Mozilla Firefox.

bloglovin

Det här är en blogg tilldelad den bästa tv-serien ever made: The Vampire Diaries. Eftersom jag uppenbarligen inte kan få nog, bestämde jag mig för att skapa en underblogg om enbart TVD. Nu har jag även börjat kolla på TVD's lillasyster-serie, TSC - The Secret Circle, som jag kommer skriva en del om as well. Enjoy!

Om jag måste välja så är jag all in för team Stelena. And I'll always be team Stelena. ♥

[ everylastminute.blogg.se/tvd ]


RSS 2.0