SF: The Hybrid, s03e02


I did everything I was told! I should be able to turn them. I broke the curse, I killed a werewolf, I killed a vampire… I killed the doppelganger.
Klaus -The Vampire Diaries 3.02, The Hybrid.

[ Du kan se avsnittet HÄR ].

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Vi alla älskar Mystic Falls av hela våra hjärtan, men vi måste erkänna att de inte är särskilt bra på att göra research. I den här veckans avsnitt gav sig Klaus, Elena, Jeremy och Mrs. Bitchwood ut på vilseledda äventyr - som utan tvekan skulle ha blivit mycket smidigare om de bara hade gjort sin läxa. Alla??? Yesbox. Så låt oss gå vidare till att diskutera fredagens avsnitt ...Även om vi inte riktigt diskuterar det, om ni fattar vad jag menar? Jag skriver bara om det och ni kanske skriver några kommentarer lite senare; Men det är mer som en ensidig debatt -en monolog snarare- med mig själv, som spelar läraren som säger "Idag ska vi prata om det här" medan hon egentligen bara menar att det är vad hon ska prata om idag. Så.... idag är temat "The Hybrid". Här är några punkter som ni kan skriva ner...

1) Field trip. Los tres amigos... (Elena, Alaric och en motvillig Damon) åker på studieresa till the Smoky Mountains i Tennessee. Låt dig inte luras, triovandringen har inget att göra med deras plötsliga behov av hiking. Den har allt att göra med *en uppenbar trumvirvel här* ...att Elena skaffade information om att Stefan och Klaus var där på en tracking-werewolf-packs-mission. På samma dag som det är dags för fullmåne. Åh, detta kommer att sluta bra....


2) Carol Bitchwood, once again. Vad sysslade de med på alla dessa 'council meetings' egentligen? Berättade aldrig John att vampyrerna som de behöver oroa sig för INTE är de som bor i Mystic Falls? Och helt seriöst: HUR VET DU INTE ATT DIN SON ÄR EN VARULV? KOMMER DU INTE IHÅG HUR DIN MAN DOG ELLER? ATT HAN BLEV MISSTAGEN FÖR ATT VARA EN VAMPYR DÅ VARULVSBLODET I HONOM REAGERADE PÅ 'THE GILBERT DEVICE'? Jag kan förstå om du inte visste att din son av misstag dödade en tjej och att det triggade igång förbannelsen, men har du glömt bort att han åkte iväg med vargpacket för only God knows how long? Trodde du att han bara tog en paus från sitt hårda liv som en High School-elev??? Har du verkligen aldrig hört om Lockwood-förbannelsen? What the f'ck have you been up to all this time? Börjar betvivla din intelligens nu, sanna mina ord.

 

3) Bill Who? Ah. Detta är vad hon har gjort; ringt till den mystiska Bill. Är han tänkt att vara den allvarliga vampyrslaktaren som vi läste om i alla spoilers? Han gör en stor hemlighet om att komma till staden, och Carol verkar tro att han är rustad för att ta itu med vampyrsituationen. Du vet, Caroline. En tonårstjej som Carol har känt i hela sitt liv. Hon kommer till och med ihåg när hon föddes, Bill! Jag tror att Carol lider av allvarlig schizofreni, med tanke på hennes okänsliga ifångatagande av Caroline -och nu hennes svåra samvetskval. Uttryckt i riktning till en man som verkar vara hellbent på att döda Caroline. Och alla andra vampyrer. Yikes!

 

4) "Jeremy, don't trust her!". WTF? This is getting crazier and crazier... Som vi vet, är Jeremy förföljd av Vicki och Anna och nu är även Matt involverad i dramat. Så allting som händer kring Jeremy kretsar kring att han ser döda ex-flickvänner. Inte för att det är dåligt, inte alls. I själva verket så är det typ det mest intressanta i hela serien just nu! Vicki berättar för Jeremy att hon kan komma tillbaka, och att han kan hjälpa henne. En död person sade precis att han kan hjälpa henne att komma tillbaka till livet! THIS IS SO CRAZY. Men vet du vad som är ännu mer galet? I nästa sekund försvinner Vicki, ett fönster blir krossat och Anna gör entré! Med ett annat meddelande! Som säger "Jeremy! Lita inte på Vicki." Excuse me, but can someone please tell me WHAT IS GOING ON HERE?! Jag måste veta! Det här nästan lika intressant som det var att räkna ut varför Katherine spenderade sitt liv med att fly. Och jag betonar ordet "nästan". 


5) Klaus och Stefan hittar vargpacket. Och börjar sedan förvandla dem alla till hybrider. Det här går inte särskilt bra. För att förtydliga: alla dör istället. Och Klaus is totally FREAKING OUT. Varför kan de inte förvandlas? Han gjorde allting rätt! Han dödade en vampyr (och jag sörjer fortfarande över att Jenna är död, just saying). Han dödade en varulv. Han bröt förbannelsen. Han dödade dubbelgångaren ...oh to the no! Vet han inte??? Han kommer att få reda på det! Men jag vet inte! Jag måste veta! Just nu är Stefan alltså den enda kamrat som Klaus har kvar. Visar Klaus små strimlor av mänsklighet som vi hörde producenterna tala om? Försöker han återskapa den familj som han en gång förlorade eller dödade med den här potentiella hybrid-armén? Vad är poängen med att skapa alla dessa hybrid-kamrater? Makt? Girighet? What? Alla är tänkbara alternativ, men jag köper det inte. Klaus har allt detta, så vad är historien?

 

6) The OMG-moment. Caroline lever fortfarande. Hurraaa! Men hon är inspärrad. My gosh! Och här är shocken: Mannen som spärrade in henne? Den där Bill-karaktären? Jag citerar mig själv: " *Caroline ser Bill och hon känner igen honom* ---OMG, är det hennes pappa? OHHHH SHUT UP, IT’S HER FREAKING DAD. SERIOUSLYYYY, ARE YOU KIDDING ME?!--- ". Så ja, mina fina vänner. Bill är Caroline's pappa. Och han vill döda henne. Eller som nästa veckas förhansvisning säger, han vill 'fixa' henne. Jag är väldigt, väldigt nervös just nu. Väldigt, väldigt nervös.

7) Några awesome repliker. De är faktiskt värda att repetera: -När Elena frågar Damon varför han inte berättade vad som hänt med Andie: "Happy birthday, Elena. Stefan killed Andie. Cake?" -Medan Elena försöker övertala Alaric att hjälpa henne med att spåra Stefan och hon använder hela "om du inte hjälper mig så gör jag det själv. Du sade att jag är 18 nu och kan ta vara på mig själv"-harangen ...varav Alaric svarar: "I meant like frozen dinners and SATs."


...Och detta avslutar dagens lektion! För att era hjärnor ska utvecklas yttligare -rent intelligensmässigt, så får ni dock några instuderingsfrågor att svara på: Vad tror du det är som händer med Vicki och Anna? Blev du överraskad när du fick reda på vem Bill var? Vad kommer att hända med Caroline och hennes vampyrjagande pappa? Kommer Bonnie tillbaka någongång? Kommer Klaus att lyckas med att skapa sin hybrid-armé at the end? Vad kommer han att hitta på om han får reda på att Elena fortfarande, mirakulöst står på benen? Och eftersom den här säsongen är menad att vara tillägnad 'The Originals', när kommer vi att få se några Elijah-coming-back-and-kicking-some-butts-moves igen?


Kommentarer
Postat av: photosbydavid - p h o t o g r a p h y

Jag älskade detta avsnitt ;)Men ganska crazy och man blir lite förvirrad :s

2011-09-24 @ 17:09:01
URL: http://photosbydavid.blogg.se/
Postat av: jenny

sv: jo jag gillade nog det här avsnittet minst lika mycket som det förra. :) Jag visste inte att du också hade en TVD-blogg, men den är väldigt kul att läsa, hahhaa :D Det händer så mycket i varje avsnitt att man inte riktigt hinner med med allt. Det är helt sjuukt vad det händer hela tiden! Helt crazy! Vill att det ska bli fredag nuu!! :))

2011-09-27 @ 18:25:37
URL: http://jjennyys.blogspot.com
Postat av: Towe

sv: Nej jag hoppas verkligen inte Caroline dör, skulle vara så dåligt. Men jag tror inte hon kommer göra det. Hon är ju en av favoritkaraktärerna. Undrar vad hennes pappa kommer göra mot henne nu. Inte nått trevligt förmodligen för han verkar vara riktigt heartless. Men ja, vi får hoppas Tyler kommer och räddar henne.

Tror med Klaus fattade att Elena levde, han borde ju iallafall ha sett igenom Stefans dåliga pokerface kan man tycka, haha. Frågan är ju bara vad han kommer göra nu isåfall. Ja nästa avsnitt ser jag verkligen fram emot, av det lilla man såg av promot så såg det ut att bli grymt bra. Läängtar!

2011-09-28 @ 17:11:37
URL: http://escaperealiity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sidan ses bäst i Mozilla Firefox.

bloglovin

Det här är en blogg tilldelad den bästa tv-serien ever made: The Vampire Diaries. Eftersom jag uppenbarligen inte kan få nog, bestämde jag mig för att skapa en underblogg om enbart TVD.Enjoy!

Om jag måste välja så är jag all in för team Stelena. And I'll always be team Stelena. ♥

[ everylastminute.blogg.se/tvd ]RSS 2.0