SF: Know Thy Enemy, s2ep17

ISOBEL: The Isobel they knew was dead. So maybe there’s a part of me that’s buried here, the human part… The part that I abandoned when I chose to become a vampire. The part that used to dream about the day that she’d know her daughter.
ELENA: What?
ISOBEL: And instead you got to meet the other part. The part that would betray her own flesh and blood.
ISOBEL: I’m so sorry, Elena. I’m such a disappointment to you.

[ Du kan se avsnittet HÄR. ]

**DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN**

Innan jag börjar spoila så måste jag bara säga att det är überskönt att det äntligen kommer ut fler avsnitt nu, hatar långa uppehåll!

Om någon har missat hur det slutade för några veckor sedan (om det ens är möjligt), så kom Katherine ut ur graven när Elena spetsade (finns ju ingen bra översättning på staked/stabbed, det får bli spetsade även om det låter b:igt.) Elijah. Hon antyder att hon vill hjälpa Stefan och Damon att hålla Elena säker från Klaus. Matt fick reda på varför hela Caroline's garderob plötsligt bestod av skinnjackor (well, det kan man ju inte ha undgått. Vampyr-mode eller? ;D). Han är inte särskilt tacksam över det faktum att hon räddade honom, när han fick veta att hon är en vampyr. Plötsligt fattar han att hans döda syster Vicki visste om vampyrer och att hon blev dödad av dem, medan han inte visste någonting. Och just det, Luca dog ju när Damon satte honom i brand när han skulle dra ut svärdet ur Elijah i Salvatore-källaren, vilket slutade med att även hans pappa dog. Slutligen, Isobel dyker upp vid Gilbert's dörringång utan förvarning. Och det blir inte bättre av att det är Jenna öppnar dörren och inser att hennes syster(adoptiv)dotters mamma och pojkväns fru fortfarande lever.

Jag vet inte om jag kan säga att det fanns något särskilt tema i det här avsnittet, faktiskt. Allting handlade om absurda händelser så att vi tittare inte ska kunna tänka på något annat under hela veckan fram tills nästa avsnitt kommer ut. Det kommer att bli rätt uppenbart när jag sammanfattar det viktigaste som hände, det finns liksom ingen röd tråd. Bara Klaus, men det är ju inte ett tema.

1) Isobel är en opålitlig karaktär. Först befann hon sig på Katherine's sida, sedan var hon på Elena's sida, men ojdå; hon var egentligen bara på Klaus sida. Isobel överlistade både John och Katherine, varav det sistnämnda är inte precis en enkel uppgift. Hon hade letat efter Klaus, och påstod att hon inte hade hittat någonting annat än rykten om att dubbelgångaren (Elena) lever, och att alla vampyrer som vill ligga bra till vid Klaus sida (läs: vilket i stort sett betyder alla vampyrer) kommer att stå på kö för att hitta henne. Det är något som förmodligen är sant (med tanke på att trion (Damon, Rose och Slater) redan insåg det i avsnittet där Slater dog), men Isobel ljög däremot om att hon inte hade hittat Klaus. Hon berättade för Katherine (hur bakvänt är det inte att de beter sig som bästa vänner?) om att hon hittade häxan i Klaus "inre cirkel" som berättade för henne att Katherine skulle vara säker från orginalvampyrernas (gud vad töntigt det låter på svenska btw) vrede; om Klaus får månstenen och dubbelgångaren. Men i slutändan, kom det fram att Isobel verkligen hade hittat Klaus -och mer eller mindre blivit övertygad/tvingad av honom att göra detta; Hon kidnappade Elena, hjälpte Klaus att fälla Katherine och sedan låta Elena gå fri. Och allt detta hinner vi precis fatta när hon tar av sitt halsband (som skyddar henne mot solen) och effektivt sätter sig själv i brand framför sin gravsten på kyrkogården, mitt framför Elenas ögon -se bild ovan. Det var ju rätt dramatiskt, men hon fick i alla fall sitt jobb slutfört. Och Isobel är nu mera död. Och jag är rätt så sur över det. Hon var ju rätt ung och det fanns så mycket mer om hennes berättelse som vi aldrig fick veta. I'll miss her, även om hon var bitch nr2 efter Katherine.

2) Katherine är faktiskt en viktig del i serien. Jag har alltid hatat henne, men hur skulle det vara utan henne? B.o.r.i.n.g. Visst, hon är en real bitch (hon snodde månstenen -såklart- och pengar från Stefan och Damon, som dessutom verkar rätt meningslöst -för när har du någonsin sett en vampyr använda pengar? Aldrig). Men när Katherine blev instängd i något hus med Klaus, eller öh-uh Alaric-Klaus snarare, så kunde jag inte undgå att tänka på om hon kommer klara sig eller inte. Jag menar, tjejen vaknar upp från en häxinducerad smärta, för att se på när någon okänd häxa (förmodligen en av Klaus) gör en galen trollformel på Alaric, som på något sätt sätter Klaus i Alaric's skepnad. Verkligen ett creepy-moment när hon försöker smita därifrån och Alaric (eller Klaus i Alaric) börjar prata med henne i en helt annan röst, alltså Klaus röst. Förvirrande. Men hon lär ju klara sig, för det gör hon alltid... somehow. Och så kan man ju undra huruvida Alaric kommer att överleva eller inte och hur Isobel kunde göra såhär mot både sin man som hon påstod sig älska och sin dotter (Elena), men på något sätt kan jag inte hjälpa att jag bryr mig mer om hur det går för Katherine. Även om Alaric är mer värd att leva.

3) Bonnie's stora problem. Hon, Damon och Jeremy besökte ett hus där alla häxor dog, och hon kunde utnyttja en del av deras makt. Hon får så mycket styrka av de döda häxorna att hon kan skapa åska osv. Men vad är problemet? Jo, om hon utför förtrollningen som behövs för att döda Klaus, kommer det ta all kraft av de döda häxorna och möjligen hennes egna liv. Jeremy har alltså all rätt att oroa sig. Men hon påstår att hon är skapad för detta och att hon är den enda som kan göra det. Det är hennes val och det handlar inte bara om att rädda Elena, det handlar om att rädda världen. Så, kommer Bonnie bli nästa offer i Mystic Falls?

4) Matt är sjukt irriterande.
Han är så liten och obetydlig. Deppig. Jobbig. Störande. Okej, det enda som gör att han är värd en del i serien är att Caroline älskar honom. MEN det faktumet ändras när han ber Caroline tvinga honom att glömma bort att hon är en vampyr, när han egentligen har druckit vervain och samarbetar med Carolines mamma (sheriff) för att ta reda på allt. Med allting som pågår nu kan jag inte föreställa mig att Sheriff Forbes och Matt ska orsaka ännu mer problem än vad det redan är.

5) Vi förväntas att tycka om John nu.
Tidernas vampyrhatare. Men tydligen bryr han sig om Elena. Han litade på Isobel (han samarbetade med Isobel i början för att han trodde att hon var på deras sida) för att han älskade henne och såg hur mycket hon älskade Elena när hon fortfarande var människa. Så, Elena sade till honom att han kunde stanna kvar, när han erbjöd att ge sig av. Vilket i och för sig är förståeligt, det är ju den enda i släkten som hon har kvar. Nästan hjärtevärmande.

DONE. Som ni ser; det fanns inget speciellt tema... Möjligen förräderi. Eller kanske lojalitet. Eller fiender. -Yap, passande titel på avsnittet var det ju i såfall. Allting hände lite på en gång, för att bygga upp till nästa avsnitt som verkar bli helt gaaaalet.

Ni som har sett avsnittet, vad tyckte ni? Kommer Jenna få veta allting nu när hon fått träffa Isobel? Vad sjutton kommer hända med Klaus i Alarics kropp? (läskigt) Kommer Bonnie överleva? Vad är det egentligen som Sheriff Forbes och Matt vill komma åt? Kommer Katherine klara sig? Vem ser fram emot nästa veckas avsnitt? Jag vet en, jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sidan ses bäst i Mozilla Firefox.

bloglovin

Det här är en blogg tilldelad den bästa tv-serien ever made: The Vampire Diaries. Eftersom jag uppenbarligen inte kan få nog, bestämde jag mig för att skapa en underblogg om enbart TVD.Enjoy!

Om jag måste välja så är jag all in för team Stelena. And I'll always be team Stelena. ♥

[ everylastminute.blogg.se/tvd ]RSS 2.0