SF: Dangerous Liasons, s03e14.

“I love my family but they are an abomination. I betrayed nature when I created them. It's my duty to kill them.” - Esther. The Vampire Diaries 3.14 Dangerous Liasons.
[ Du kan se avsnittet HÄR ].

***DETTA ÄR ETT SAMMANFATTAT (SF) INLÄGG OM DET SENASTE AVSNITTET, VILKET BETYDER SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE HAR SETT AVSNITTET ÄN***

Jag måste börja med att för åttioelfte gången fascineras över Kevin Williamson och Julie Plec's oändliga fantasi gällande town-events. Just när du tror att de (borde) ha slut på nya idéer, slår de dig straight in the face med den mäktigaste balen vi någonsin har skådat. Yes... en sagolik bal - komplett med klänningar, smokings, vals och cocktails. Och vilka är då värdarna? Inga andra än the Originals, eller borde jag säga, the Mikaelson family, som de kallar sig själva nu för tiden. (Hyllningen till Mikael är ju trevlig, men jag gissar på att de inte skulle använda namnet om han fortfarande levde, det skulle ju vara rätt så besvärligt om ditt namn var Mikael Mikaelson.) Men jag avviker officially från det ämnet nu: Esther bestämmer sig för att hålla en fest och fira familjens återförening, men only do we know att hon har någonting annat i tankarna. Vilket leder oss to the big, big plan.

1) Elena får sin formella inbjudan till balen, komplett med en handskriven lapp från Esther på baksidan, där det står att det är på tiden att de träffas. Väl framme på balen, kan Elena bara träffa Esther privat, vilket betyder no-Salvatore-to-save-you-escort-allowed. Detta leder till att Stefan måste slå ut Damon ur spelet, så att Elena kan gå och träffa Esther utan att han hindrar henne. The Original witch förklarar sin plan: Hon kan inte döda Klaus om hon inte binder alla sina barn tillsammans som en - så om en dör, dör alla.  Hon älskar sina barn (ehrm, really???), men hon skapade för mycket "ont" när hon förvandlade dem till vampyrer, och hon måste ställa balansen i naturen till rätta igen. Så, hon behöver blod från dubbelgångaren som hon sedan tillsätter i champanjskålen. Alla hennes barn dricekr det, och de blir alla ihoplänkade.

Naturligtvis har jag några problem med ovanstående, mycket brutala information. Först och främst, då Elena möter Esther och Esther säger: "You must have a million questions for me!" och Elena börjar med att fråga "How are you alive?". Okej, det är en bra fråga, men inte bra nog! Du är dubbelgångaren! Vi vet fortfarande inte exakt hur det gick till! Det här är förmodligen den kvinna som är ansvarig för din existens! WHY IN HELL ARE YOU NOT ASKING ABOUT THAT? HUH? HUH???

Ett annat problem: Finn, en av the Originals. Han är typ sin mammas lilla servant. Det är ganska läskigt, minst sagt. Jag fattar att han håller med sin mor och tycker att döden är det rätta, som också jag antar att det är, men hans relation med sin mamma är på gränsen till oidipal...

 

Ett ögonblick av symmetri! Häxan Ayanna bevarade Esthers kropp med en spell, and that is basically why she's kicking it 2day. Och anledningen till att bara Bonnie och hennes mamma kunde öppna kistan? Ayanna är deras  förfader!!! Me like.2) And here comes the lies. Tidigare i avsnittet försöker Rebekah skada slash döda Elena, och Elijah comes to her protection. De har återinrättat sitt trust-is-the-key-relationship. Elijah misstänker att hans mor agerar falskt och ber Elena att berätta som sitt privata samtal med Esther. Och Elena lovar att berätta för honom! Och sedan ljuger hon honom rakt upp i ansiktet! Och låter honom dricka av champanjen! Och holy cow, signade hon precis hans död?! Hans mamma kommenterar hur ledsen hon är eftersom Elijah är så moralisk av sig, men vad kommer att hända nu?! Och hur kunde Elena göra så mot honom?!!!

 

3) Ryktena stämmer: Klaus har fattat tycke för Caroline. På hennes inbjudan skriver han "Save me a dance. Fondly, Klaus." Så formellt av honom! Och något annat som var formellt? Han gav henne en klänning. En riktigt formell klänning. På balen, pratar de en stund utanför vid hästarna ...eftersom Klaus herrgård naturligtvis innefattar hästar. Hon berättar för honom att hon älskar Tyler och bönfaller honom att bryta the sire bond. Och sedan börjar hon genomsyra hans daddy issues och anledningen till varför han inte kan bli älskad osv. osv. Det var verkligen häpnadsväckande! Och för att be om ursäkt, ritar Klaus en fantastiskt fin bild av henne och en häst, där det står "Thanks for your honesty." (...may I just add: Caroline måste slå världsrekord i antalet "Seriously"-fraser under avsnittet???) I SHIP KLAROLINE, I SHIP KLAROLINE, I SHIP KLAROLINE!!!!

 

4) Matt charmar Rebekah. Rebekah bjuder Matt till balen så att hon och Kol (hot guyyyyy) kan döda honom för att hämnas på Elena. Ja, bortsett ifrån att hon fegar ur när Matt börjar bli sådär söt. Kol hämnas genom att försöka skada slash döda Matt, och sedan kommer Damon och räddar honom! Basically, genom att legitimt skjuta Kol över balkongen och börja slå skiten ur honom! Alla är superoroliga, för så kan du inte uppföra dig till en Original, även om hans mamma har varnat sina barn om att inte skada lokalbefolkningen. Stefan visar att han fortfarande bryr sig genom att springa ut till Damon och fråga "Are you crazy?!!", till vilket Damon genmält svarar "Maybe a little" och drar. Yes, och detta händer precis efter att Elena, i princip, säger att hon inte älskar honom ...med exakt samma musik i bakgrunden som när Katherine tidigare har sagt samma sak. Poor Damon.


5) VAMPSEX. Eftersom Alaric är på sjukhuset, har Damon ingen att dricka med. Så han hittar Rebekah @ the Grill. Hon är nollad eftersom Matt precis avvisade henne. Och sedan, och sedan... sedan. Well, let's just say... they kinda' get it on. OH MY GOD, SERIOUSLY DAMON?

6) Stelena-moment, oh have I mentioned how much I love you guys? Stefan och Elena har en söt och halvt heart-breaking scen på verandan utanför The Gilbert's. Hon tvingar honom praktiskt taget att kyssa henne, men han backar undan och förklarar att om han låter sig själv känna igen, så är allt han känner smärta ...efter allt han har gjort. Men det är super-duper-obvious att han fortfarande älskar henne, och hon honom. Och jag hade gjort God-knows-what för att få en kissing-scene där [FYI har det inte varit någon sedan avsnitt 20, dör], men I guess I'll have to wait. STELENA ENDGAME, STELENA ENDGAME, STELENA ENDGAME. Sobs.
Elena: Stefan, did you really not feel anything?
Stefan: When?
Elena: How do you do that, act like you don't care, like you don't feel anything? --I cant do that I, I feel, I feel everything.
Stefan: Elena, stop.
Elena: I'm not going to stop, Stefan, because I don't believe that you feel nothing.
Stefan: You think I want to be this person? I hurt you Elena, I bit you. I hate myself for what I did to you.
Elena: Then show it, show something Stefan, anything is better than trying to convince me that you don't care. Stefan...
Stefan: If I let myself care ...all I feel is pain.Vad tyckte ni om avsnittet? Kommer the Originals verkligen dö? Är Elena i fara, igen? Kommer Tyler tillbaka snart? Kommer Rebekah och Damon starta ett Rose-Damon-relationship or what? Vad tror ni om Klaus och Caroline? NÄR KOMMER VI ATT FÅ SE TATIA-FLASHBACKS?!! Kommer Stefan och Elena att bli tillsammans igen innan säsongen är slut? Shoot!

Kommentarer
Postat av: cajsa tapper - fotoblogg

Jag blir också så jäkla facinerad av hur producenterna (?) lyckas med att ha så många idéer och hur de löser alla problem är helt... ja jag blir mållös! Jag älskar mig själv för att jag började kolla på TVD!! :D

Jag är som vanligt en aning confused med allt som händer. Eller rättare sagt har jag svårt att komma ihåg alla saker, men jag tyckte iaf sjukt synd om Damon, even if I'm totally DYING to see a kiss scene med Stelena. När de stod på trappan bet jag nästan på naglarna, det var ju så nära...!

Jag har fortfarande inte förstått vad Esther vill. Kanske Elena bytade glas, så att Elijah inte drack the actual drink? Men då kan jag inte förstå hur alla kunde bli sammanlänkade... Men jag har svårt att fatta att Elena faktiskt ljög för Elijah, så får det ju bara inte vara!! ;_;

Några frågor har jag dock, vill Esther döda sina barn? I och med att hon säger att det hon skapade var fel osv osv. Och kommer inte Stefan och Damon + alla andra vamps också dö, om det är the Originals?? :oJag kommer inte kunna se det på två veckor nu eftersom jag drar till Österrike, så om du skriver nån SF så kanske jag inte kommenterar, så du vet!

2012-02-16 @ 19:27:06
URL: http://lovelycajsa.blogg.se/
Postat av: D A P H O T O - photo / my life

OMGGGG säsong 4 är nu bekräftat! (:

2012-03-05 @ 15:50:38
URL: http://daphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sidan ses bäst i Mozilla Firefox.

bloglovin

Det här är en blogg tilldelad den bästa tv-serien ever made: The Vampire Diaries. Eftersom jag uppenbarligen inte kan få nog, bestämde jag mig för att skapa en underblogg om enbart TVD.Enjoy!

Om jag måste välja så är jag all in för team Stelena. And I'll always be team Stelena. ♥

[ everylastminute.blogg.se/tvd ]RSS 2.0